DNA - voorzitter Simons blij met nieuwe ontwikkeling betalingssysteem

DNA - voorzitter Simons blij met nieuwe ontwikkeling betalingssysteem

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Simons, is blij met de nieuwe betaalmethode die de Southern Commercial Bank op zondag 14 oktober 2018 heeft gelaunched in de Ballroom van hotel Torarica. Onder de naam UnionPay is het mogelijk dagelijkse financiële transacties te plegen, zowel nationaal als internationaal.

“Gezien de ontwikkelingen in verband met de economie, het betrekken van alle Surinamers en ze toegang te geven tot de economie, ben ik blij met wat er vanavond is gepresenteerd. De mens kan niets doen als de bank je niet kent. ICT en E- governance nemen een hoge snelheid in de wereld”, zegt voorzitter Simons. Het is beter voor Suriname om nu zelf op eigen condities gebruik te gaan maken van technologie die grote mogelijkheden heeft. De parlementsvoorzitter heeft de aanwezigen op het hard gedrukt goed gebruik te maken van deze mogelijkheid.

De organisatie heeft naast de launch, op maandag 15 oktober 2018 in de vergaderzaal van de DNA een presentatie gegeven over deze nieuwe betaalmethode. Deze zal ertoe moeten leiden dat het parlement en de regering op de hoogte zijn van de verschillende ontwikkelingen van digitaal betalen. Deze presentatie is een voorloper op de ICT-workshop, die gepland staat voor vrijdag 19 oktober 2018.

Dienstverlening

UnionPay International (UPI) is een dochteronderneming van China UnionPay en richt zich op de ondersteuning van de doelstellingen, groei en ontwikkeling van de wereldwijde activiteiten van de UnionPay. In samenwerking met meer dan 1800 instellingen in diverse regio’s, heeft UnionPay International kaartacceptatie mogelijk gemaakt in 170 landen, met uitgifte van kaarten in 48 landen. De Southern Commercial Bank heeft het mogelijk gemaakt dat de dienstverlening van UnionPay toegankelijk is geworden voor elke inwoner in Suriname. Dit betekent dat eenieder in Suriname kan beschikken over een UnionPay betaalkaart, waarmee zowel in Suriname als in het buitenland betalingen kunnen worden verricht.

<< Terug naar berichten