DNA-voorzitter ontvangt verkiezingsverslag 2015

DNA-voorzitter ontvangt verkiezingsverslag 2015

Op woensdag 7 maart 2018 heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Geerlings- Simons het verkiezingsverslag van 2015 ontvangen van de voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), de heer Eugène Merkus.

Er is een nieuwe inzichtelijke manier gebruikt om de verkiezingsuitslag te presenteren. In de huidige aanpak is het resultaat van alle tien districten apart vastgelegd, terwijl de processen-verbaal in één boekwerk zijn gebundeld. Dit is belangrijk voor naslagwerk, omdat alles district gericht is. De CHS-voorzitter heeft aangegeven, dat de resultaten per kiesdistrict zijn uitgewerkt. Het resultaat is zodanig gespecificeerd dat er onder andere informatie te vinden is per ressort en politieke partij. Verder zijn de beschikbare zetels voor DNA, de districts- en ressortraden hierin opgenomen.

Voorzitter Simons is blij met de verzorging van dit verslag en heeft aangegeven, dat dit in de bibliotheek beschikbaar wordt gesteld voor belangstellenden uit de samenleving.

<< Terug naar berichten