DNA-voorzitter neemt deel aan Klimaatweek 2018 in Montevideo

DNA-voorzitter neemt deel aan Klimaatweek 2018 in Montevideo

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Simons, neemt van 20 tot en 23 augustus 2018 deel aan de conferentie over koolstofprijsstelling tijdens het 12de Latijns-Amerikaanse en Caribische koolstofforum. Dit in het kader van de Klimaatweek 2018, die wordt gehouden in Montevideo, Uruguay. Voorzitter Simons, ook vicevoorzitter van het Klimaatnetwerk bij de ParlAmericas, zal tijdens één van de bijeenkomsten de vergadering toespreken.

Koolstofprijsstelling gaat over prijsbepaling op de hoeveelheid co2 die wij uitstoten in de atmosfeer. Hoe de bedrijven worden gecompenseerd en prijzen tot stand komen zijn onder andere punten die besproken worden tijdens de klimaatverandering conferenties.

“Het is voor landen als Suriname met veel bos, die co2 opnemen, een belangrijk onderwerp. Wij zouden bijvoorbeeld een vergoeding moeten krijgen voor de co2 die ons bos opneemt. Zulke besluiten worden genomen en als je afwezig bent, dan kun jij je zegje niet doen”, stelt de parlementsvoorzitter. Er wordt in de wereld een heleboel over klimaatverandering gesproken, maar de wereld is nog lang niet uitgepraat.

 ParlAmericas is de organisatie van alle parlementen van de lidlanden van de Organisatie van Amerikaanse Staten. Er wordt onder andere vergaderd over dingen die voor de landen belangrijk zijn om als werelddeel een standpunt te hebben. Ook worden er voor de lidlanden trainingen georganiseerd over klimaatverandering en hoe toezicht te houden op de regering.

<< Terug naar berichten