• Home
  • Nieuws
  • Archief
  • Overig
  • DNA - voorzitter legt nadruk op paradigma shift tijdens Nationaal Dialoog over Wereld gezondheidsdag 2018

DNA - voorzitter legt nadruk op paradigma shift tijdens Nationaal Dialoog over Wereld gezondheidsdag 2018

DNA - voorzitter legt nadruk op paradigma shift tijdens Nationaal Dialoog over Wereld gezondheidsdag 2018

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Geerlings – Simons, heeft tijdens het forum voor Nationale dialoog in verband met Wereld Gezondheidsdag 2018 de nadruk gelegd op Paradigma shift; verandering van zienswijze over de gezondheidszorg. Wereldwijd wordt jaarlijks op 7 april aandacht gevraagd voor gezondheid en ziektes. Het thema voor dit jaar is “behandeling van de universele gezondheid: voor iedereen en overal”. Deze conferentie is georganiseerd door de Pan Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid.

Voorzitter Simons heeft tijdens haar presentatie in de ballroom van hotel Torarica, de universele gezondheid als een recht van de mens, de rol van de democratische vertegenwoordigers en de wetgevende macht binnen de gezondheidszorg aangekaart. “Om te komen tot een goed gezondheidszorgsysteem dat toegankelijk is voor elk gebied, moet er een systeem ontwikkeld worden om het betaalbaar te maken voor iedereen. Door het creëren van nieuwe wetgeving moet er gekeken worden hoe de betalingsmodellen en financieringsschema’s preventie te ondersteunen”, benadrukt de parlementsvoorzitter.

De parlementsvoorzitter geeft verder aan, dat de DNA momenteel in gesprek is met het ministerie van Volksgezondheid en de ziekenhuizen om na te gaan hoe te komen tot een andere vorm van wetgeving, waarin de totale gezondheidzorg wordt meegenomen.

<< Terug naar berichten