DNA-voorzitter juicht start moestuinen project toe

DNA-voorzitter juicht start moestuinen project toe

“Bezig zijn met planten en dieren, is de basis van het leven. Wat je eet maakt je gezond of ziek.” Dit heeft de voorzitter van de Nationale Assemblée, drs. Jennifer Geerlings- Simons, op zaterdag 21 oktober 2017 in het district Para duidelijk gemaakt bij de start van het moestuinen project van de stichting The Positive Movement Suriname. De stichting is opgericht met als doel het bewustmaken van de Surinaamse samenleving om ontwikkeling zelf ter hand te nemen en niet alles aan de overheid over te laten.

Voorzitter Simons zegt veelal mensen te ontvangen met problemen, wat niet erg is. Echter is het bij het bezoek van The Positive Moment, anders geweest.  De stichting is namelijk gekomen met een idee om over te brainstormen. De parlementsvoorzitter vindt het prijzenswaardig, dat de organisatie het initiatief heeft genomen om landelijk niet alleen moestuinen op te zetten maar om mensen ook daarin te trainen en informeren. “Ik hoop dat de beweging die ik nu hier zie zich gaat uitbreiden. Als wij de agrarische sector niet zover krijgen om tenminste in onze eigen behoeften te voorzien, ziet onze toekomst er niet goed uit. Met goud en olie kun je zoveel verdienen, maar als jij de prijzen in de wereld niet bepaalt, verdien je morgen maar een tiende van het geld”, stelt mevrouw Simons. De voorzitter is er voorstaander van dat mensen weer moeten leren planten. Verder ziet de DNA-voorzitter graag dat de staat ondersteuning biedt bij zulke landbouw initiatieven.

DNA-lid Glenn Sapoen uit Para heeft in zijn toespraak onder andere aangegeven dat het district een agrarisch coördinator nodig heeft, vooral omdat er veel geplant wordt. Een moestuin heeft tal van voordelen. Er wordt niet alleen geld bespaard, maar ook gezonder gegeten. De volksvertegenwoordiger mr. Patrick Kensenhuis, eveneens uit Para, heeft deze activiteit ook bijgewoond.

<< Terug naar berichten