DNA-voorzitter benadrukt belang onderhoud bij ingebruikname beddenhuis AZP

DNA-voorzitter benadrukt belang onderhoud bij ingebruikname beddenhuis AZP

Assembleevoorzitter drs. Jennifer Simons heeft bij de ingebruikname van de zuidelijke vleugel van het beddenhuis op de eerste etage van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in haar toespraak benadrukt, dat onderhoud van groot belang is. Op dinsdag 27 augustus 2019 heeft de officiële handeling plaatsgevonden. Volgens de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), is gebrekkig tot geen onderhoud één van de redenen waarom het ziekenhuis in verval is geraakt. “Wij investeren in dingen en daarna laten wij ze eigenlijk vervallen. We moeten hier met zijn allen over nadenken”, zegt de voorzitter.

Ongeveer 30 jaar terug is zij student geweest in het ziekenhuis. Vandaar dat de huidige ontwikkeling voor haar haast een emotioneel moment is. De rol van het ziekenhuis is ook door de voorzitter aangekaart. In haar werk als arts, beleidsmaker op Volksgezondheid en parlementariër gaat het hart van voorzitter Simons altijd uit naar de geïntegreerde sterke primaire gezondheidszorg, die moet voorkomen dat mensen in het ziekenhuis terechtkomen. Naast goede primaire gezondheidszorg is een ziekenhuis met alle voorzieningen belangrijk, omdat de centrale functie meer is dan het behandelen van zieke mensen alleen.

Met de renovatie is gekozen voor verbetering van de huidige ziekenhuisfaciliteiten. Volgens voorzitter Simons moet verder worden gewerkt aan modernisering van het hospitaal en ook naar de kansen en carrièremogelijkheden van het personeel.

 

<< Terug naar berichten