DNA sluit tweedaagse seminar klimaatverandering af met aanname declaration

DNA sluit tweedaagse seminar klimaatverandering af met aanname declaration

Het tweedaagse seminar van de Inter Parlementaire Unie (IPU), dat door De Nationale Assemblée (DNA) is georganiseerd is op dinsdag 6 november 2018 afgesloten met de aanname van de Paramaribo Declaration on Climate Change and Disaster Risk Reduction. In de declaration is onder andere opgenomen, dat verdere acties ondernomen zullen worden om klimaatverandering tegen te gaan en dat wetgeving moet komen om het risico op rampen te verminderen.

Verder zijn tijdens het seminar de uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt aangekaart. Ook de rol die regionale parlementen kunnen spelen om de issues rond dit vraagstuk in het Caribisch gebied aan te pakken, is besproken. Daarnaast is ook aandacht besteed aan projecten die het risico op rampen in het Caribisch gebied kunnen verminderen.

Participanten aan het seminar hebben verder hun ervaringen gedeeld over het implementeren van wetgeving in hun landen, die kan zorgen voor oplossingsmodellen. Diverse organisaties in Suriname die op dit gebied actief zijn hebben tijdens het seminar een presentatie gegeven over acties die het land onderneemt bij rampen.

Met de aanname van het slotdocument zijn de afspraken die gemaakt zijn tijdens dit seminar bekrachtigd. Later dit jaar wordt de eerstvolgende IPU-vergadering gehouden in Doha. Aan het seminar dat op maandag 5 en disndag 6 november 2018 is gehouden, hebben vijftien landen geparticipeerd.

Klik hier voor de declaratie.

<< Terug naar berichten