DNA-personeel verdiept zich in Engelse taal

DNA-personeel verdiept zich in Engelse taal

Personeelsleden van De Nationale Assemblée (DNA) hebben succesvol de correspondentie-en conversatie trainingen in het Engels gevolgd. De trainingen zijn gefinancierd door het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) en verzorgd door Vreden English Language Training and Consultancy. De UNDP en het parlement hebben een goede relatie. Er zijn fondsen vrijgemaakt om het parlement institutioneel te ondersteunen. De keus is gevallen voor Engels converserende en corresponderende trainingen voor het personeel. Op 9 februari 2018 hebben de trainees hun certificaat ontvangen.

Substituut-griffier van de DNA, mr. Agatha Ramdass zegt dat het personeel vaak in contact komt met buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders en daarnaast corresponderen de secretariaten ook veel met internationale organisaties. Vandaar het belang van de training voor de staf.

“Het staat niet mooi als je hier werkt, je komt een ambassadeur tegen en staat met een mond vol tanden. Dus je moet wel voorbereid zijn op Engelssprekenden en bovenal is Engels een belangrijke taal”, zegt mevrouw Loraine Hooplot-Vreden van het consultancybedrijf.

“Ik heb de training goed ervaren, het is een refreshment geweest, bepaalde dingen was ik vergeten en herinner ik me nu weer door de training. In het dagelijks leven praten we niet elke dag Engels. Natuurlijk krijg je wel Engels geschreven stukken en buitenlandse gesprekken”, zegt Sandra Ramkisoensing, personeelslid bij het parlement. Ramkisoensing zegt na lange tijd met zo’n enthousiasme een training te hebben gevolgd, doordat de trainer onder andere heel duidelijk is geweest.

<< Terug naar berichten