DNA keurt wet Verdovende Middelen goed

DNA keurt wet Verdovende Middelen goed

Op dinsdag 23 januari 2018 heeft De Nationale Assemblée (DNA), de ontwerpwet houdende nadere wijziging van de wet Verdovende Middelen met algemene 33 stemmen goedgekeurd.

De sluikhandel in verdovende middelen en psychotrope stoffen dringt in toenemende mate in verschillende maatschappelijke groepen binnen, waarbij voornamelijk kinderen in vele delen van de wereld worden misbruikt als consumenten op de markt van verboden verdovende middelen. Daarom biedt deze wet ter zake, een belangrijk deel van de betrokken aspecten de grondslag om deze strijd aan te gaan. Er zijn dus maatregelen nodig om toezicht te houden op bepaalde stoffen zoals precursoren, chemicaliën en oplosmiddelen, die worden gebruikt bij de vervaardiging van verdovende middelen en psychotrope stoffen die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

DNA- voorzitter drs. Jennifer Geerlings - Simons heeft het parlement gefeliciteerd. Verder zegt de parlementsvoorzitter dat er heel lang is gediscussieerd over een nogal gevoelig onderwerp. Met aanname van deze wet moet er volgens voorzitter Simons verder worden gegaan met diversificatie van de economie, strakkere regelgeving en handhaving van het drugsbeleid.

De Commissie van Rapporteurs die deze wet heeft voorbereid heeft bestaan uit de leden: Roché Hopkinson (voorzitter), Marinus Bee BA, Krishnakoemarie Mathoera MPA, Ruchsana Ilahibaks, drs. Dew Sharman en Diepakkoemar Chitan.

<< Terug naar berichten