DNA gaat akkoord met vrijstelling visumplicht burgers Republiek Suriname en de Russische Federatie

DNA gaat akkoord met vrijstelling visumplicht burgers Republiek Suriname en de Russische Federatie

Burgers van zowel de Republiek Suriname als die van de Russische Federatie mogen met de goedkeuring van de ontwerpwet visumvrij en voor korte tijd vertoeven op elkaars grondgebied. De Nationale Assembléé (DNA) heeft op februari 2019 goedkeuring gegeven aan de overeenkomst tussen de regering van de Republiek Suriname en de regering van de Russische Federatie inzake vrijstelling van de visumplicht voor wederzijdse bezoeken van hun onderdanen. Deze ontwerpwet is goedgekeurd met algemene 27 stemmen.

Doel van de wet

Het doel van de op 26 september 2018 in New York, de Verenigde Staten van Amerika, getekende overeenkomst is om de reisprocedures voor onderdanen respectievelijk van Suriname en de Russische Federatie te vergemakkelijken.

Parlementsvoorzitter drs. Jennifer Simons zegt dat de aanname van deze wet past in de gediversifieerd buitenlands beleid. Commissievoorzitter Misiekaba vindt dat Suriname als soevereine staat ook goede relaties moet hebben met Rusland.

De commissie van rapporteurs heeft bestaan uit de leden: drs. André Misiekaba (voorzitter), Chandrikapersad Santokhi, Grace Watamaleo, dr. Gregory Rusland, Silvana Afonsoewa, drs. William Waidoe en Aida Nading.

<< Terug naar berichten