DNA feliciteert en bedankt sporters voor inzet

DNA feliciteert en bedankt sporters voor inzet

De Nationale Assemblée (DNA) heeft op vrijdag 17 augustus 2018 de sporters die dit jaar internationaal prijzen voor Suriname hebben behaald uitgenodigd, gefeliciteerd en bedankt namens het volk. Parlementsvoorzitter, drs. Jennifer Geerlings – Simons, zegt dat al enkele jaren erkend wordt dat er te weinig aandacht wordt geschonken aan bijzondere en positieve prestaties van Surinamers.

“Ik was bijzonder verrast en blij toen sporters in 2018 een regen aan gouden medailles en eerste plaatsen binnenhaalden. Dat maakt trots! Ik weet dat de overwinning niet zomaar komt. Om zo’n prestatie neer te zetten, behalve dat u ervan houdt, eist het ook discipline en terugkomen van teleurstellingen als het een keer niet is gelukt. Het parlement vertegenwoordigt het volk van Suriname. Als volksvertegenwoordigers willen wij u hartelijk dankzeggen voor de inspanning en prestaties”, zegt de DNA-voorzitter in haar felicitatieboodschap aan de sporters.

Verder heeft voorzitter Simons de sporters op het hart gedrukt om zich door te blijven inzetten voor Suriname en de rol van voorbeeldfiguur en ambassadeur te aanvaarden.

Van de DNA hebben de sporters een waardebon van een sportwinkel en een oorkonde ontvangen. In overleg met de directeur van de Surinaamse Postspaarbank is er om de sporters te motiveren te sparen een bedrag beschikbaar gesteld als eerste inleg voor een spaarrekening. Deze activiteit is voor het parlement de eerste aanzet om sporters namens de gemeenschap te waarderen voor geleverde prestaties.

<< Terug naar berichten