DNA en parlementaire delegatie uit Frankrijk versterken banden

DNA en parlementaire delegatie uit Frankrijk versterken banden

De Nationale Assemblée (DNA) heeft samen met de parlementaire delegatie uit Frankrijk op vrijdag 6 juli 2018 een persconferentie belegd. Eén van de doelen van het bezoek aan Suriname is om samen te kijken hoe de parlementen van beide landen de samenwerking kunnen verbeteren. Het volk van Suriname, met name de bevolking van Albina, heeft intensief contact met Frans-Guyana, een overzees departement van Frankrijk. Echter zijn er ook uitdagingen, waaraan er gewerkt moeten worden.

Voorzitter van de DNA, drs. Jennifer Geerlings- Simons, zegt dat beide landen het belangrijk hebben geacht om als vertegenwoordigers van de landen beter contact met elkaar te hebben en het bezoek aan Suriname is er een uiting hiervan.

Tijdens het bezoek aan Suriname is er gepraat over toerisme, handel, de diverse belangen van de grensbevolking en economische mogelijkheden tussen Frankrijk en Suriname. Parlementsvoorzitter Simons benadrukt dat parlementen geen uitvoerende organen zijn. De onderwerpen die aan de orde zijn gekomen, moeten nadat die aan de parlementen zijn voorgelegd worden besproken met de twee regeringen.

De Franse parlementariërs hebben zich persoonlijk georiënteerd in Albina. Delegatieleider Hubert Julien-Laferriere vindt het een groot genoegen om de banden met de DNA opnieuw te versterken. “Onze beide landen hebben heel veel uitdagingen die we moeten aanpakken, vooral omdat wij een gezamenlijke grens hebben van meer dan 500 kilometers lang. Er bestaat al een goede en intensieve relatie. Het Franse Agentschap voor Ontwikkeling dat aan de basis heeft gestaan voor de bouw van het ziekenhuis in Albina is daar een voorbeeld van”, zegt Julien-Laferriere. De delegatie heeft verder bestaan uit de leden Jean-Luc Lagleize en Patrice Verchère. De persconferentie is beëindigd met het ondertekenen van een verklaring.

<< Terug naar berichten