DNA-delegatie brengt veldbezoeken aan agrarisch bedrijf Nationaal leger en particulieren

DNA-delegatie brengt veldbezoeken aan agrarisch bedrijf Nationaal leger en particulieren

Een delegatie bestaande uit achttien leden van De Nationale Assemblée (DNA), heeft op woensdag 17 mei 2017 een bezoek gebracht aan het district Saramacca. Er is als eerst een stop gemaakt bij het agrarisch bedrijf van het Nationaal Leger. Minister Ronnie Benschop van Defensie heeft een presentatie gehouden over hoe zelfvoorzienend het leger is en de nieuwe beleidsrichting van het departement aangegeven.

Naast deze enorme besparing op landsbegroting, wordt er ook gedoneerd aan sociaal zwakkeren. Het uiteindelijk doel is om die ‘zelfvoorzienende gedachte’ over te brengen naar de totale samenleving. Parlementariërs hebben na de presentatie vragen gesteld waarna de delegatie is rondgeleid op de landbouwterreinen en ook pluimvee is bezichtigd. Het leger krijgt ondersteuning van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Voor assembleevoorzitter drs. Jennifer Geerlings- Simons zien de beleidsinzichten van het leger er goed uit.

Verder heeft de delegatie een bezoek gebracht aan twee particulieren namelijk het landbouwbedrijf Gopex international en de familie Douglas. Aan de volksvertegenwoordigers zijn de hoogtepunten en struikelblokken voor de bedrijfsvoering voorgehouden. Ondanks de belemmeringen bij de export en het tekort aan landbouwterreinen, zetten de landbouwers zich in om succesvol te zijn. De DNA heeft zich voorgenomen om samen met de regering te werken aan deze barrières.

Naast assembleevoorzitter Simons heeft de delegatie verder bestaan uit de vicevoorzitter Melvin Bouva MPA LLB., drs. André Misiekaba, Mr. Patrick Kensenhuis, Ingrid Karta-Bink, drs. William Waidoe, Carl Breeveld BTh., Aida Nading, Wendell Asadang BSc., Silvana Afonsoewa, Keshopersad Gangaram Panday, Cleon Gonsalves Jardin de Ponte, Ruchsana Ilahibaks, Nao-mi Samidin, Hans Sandjon, Glenn Sapoen, Remie Tarnadi, Ir. Stephen Tsang en Mahinderkoemar Jogi.

<< Terug naar berichten