Deskundigen UNDP delen inzichten over Carbon Pricing in DNA

Deskundigen UNDP delen inzichten over Carbon Pricing in DNA

Deskundigen van het United Nations Development Programme (UNDP) hebben op woensdag 25 oktober 2017 een presentatie gehouden in De Nationale Assemblée (DNA) over Carbon Pricing; het zetten van een prijs op de uitstoot van koolstof. De opening is verricht door parlementsvoorzitter, drs. Jennifer Geerlings- Simons.

De presentatie is gehouden door de heer Vintura Silva, deskundige op het gebied van United Nations Framework Convention on Climate Change. Ervaringen over Carbon Pricing op internationaal gebied, is wat volgens hem centraal staat tijdens de presentatie. Ook het belang van Carbon Pricing is aan de orde gekomen. Silva zegt dat de UNDP, Suriname zal ondersteunen in het ontwikkelen en berekenen van CO2 uitstoot in Suriname.

Carbon pricing in de lift

Momenteel worden bijna 40 landen en meer dan 20 steden en provincies waar reeds een instrument bestaat of emissiehandelssysteem (of een combinatie) ontwikkeld wordt, geïdentificeerd door de Wereldbank. Voorzitter Simons, heeft eerder deze maand als vicepresident van het Parlementair Netwerk van Klimaatverandering van ParlAmericas, deelgenomen aan de Caribbean Regional Dialogue on Carbon Pricing Instruments (Caribisch regionaal dialoog op koolstofprijsstelling instrumenten).

Doel

Met als doel het ontwikkelen en leveren van een breder programma om landen en regio’s te ondersteunen voor aanname van de koolstofprijsstelling instrumenten, zal volgens Silva bewustwording komen in de regio. De landen die momenteel ondersteuning krijgen van de UNDP zijn: Sint Lucia, Guyana en Suriname.

De commissieleden die de presentatie hebben voorbereid zijn: drs. Andre Misiekaba, drs. Asiskumar Gajadien, Dinotha Vorswijk BSc, Erwin Linga, Glenn Sapoen en Grace Watamaleo.

<< Terug naar berichten