Vicevoorzitter Bouva ontvangt diabetesboekje Lions Club Paramaribo South

Waarnemend voorzitter Bouva ontvangt diabetesboekje Lions Club Paramaribo South
Winston Makhanlal heeft, in aanwezigheid van Sureesh Simboedathpanday en Antoon Karg, een exemplaar van het informatieboekje over suikerziekte overhandigd aan vicevoorzitter Melvin Bouva MPA LLB.

De vicevoorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Melvin Bouva MPA LLB, heeft op woensdag 14 november 2018 een informatieboek over diabetes ontvangen. Het exemplaar is overhandigd door de voorzitter van de commissie diabetes van Lions Club Paramaribo South, de heer Winston Makhanlal. Ook de overige leden van het college zullen een exemplaar van dit boekje ontvangen.

Gedurende de maand november wordt door de Lions aandacht besteed aan diabetes, in de vorm van bewustwordingsactiviteiten. Jaarlijks wordt op de 14e dag in de maand november Wereld diabetes dag herdacht. In verband met de bewustwording over diabetes is in 2017 een lesbrief uitgegeven en aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid. Gebleken is dat de leeftijdsgrens voor suikerziekte steeds verder omlaag gaat. Dit is vaak een gevolg van een ongezonde leefstijl en het weinig in beweging zijn.

De informatieboekjes zijn een prikkel om de discussie over diabetes in het parlement op te voeren, zegt de vicevoorzitter, die immers blij is met dit initiatief van de serviceclub. Verder heeft hij aangegeven, dat de DNA een gezonde leefstijl promoot en in dat kader ook intern activiteiten heeft georganiseerd. Tijdens de begrotingsbehandeling zal opnieuw worden gehamerd op preventie van ziekten. Het is belangrijk om vooral risicogroepen te bereiken en te voorzien van de nodige informatie. Het voorkomen van ziekten kost de staat ook minder geld.

<< Terug naar berichten