VSB overhandigt declaratie Economic Partnership Agreement aan de DNA

VSB overhandigt declaratie Economic Partnership Agreement aan de DNA

Een vertegenwoordiging van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft op dinsdag 8 mei 2018 een Declaratie over het Economic Partnership Agreement (EPA) tussen de Europese Unie (EU) en het Cariforum, aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Geerlings-Simons.

Dit, in verband met eerder gehouden discussie en congressen die betrekking hebben op de ratificatie van het EPA-verdrag. De EPA is bedoeld om een partnerschapsrelatie tussen de EU - en de ACP -landen te creëren. Deze overeenkomsten zullen gebaseerd zijn op het terugbrengen en eventueel uitroeien van armoede, het bevorderen van duurzame ontwikkeling en de geleidelijke integratie van de ACP-landen in de wereldeconomie. Volgens de vereniging is het ratificeren van dit verdrag van belang voor vele sectoren in Suriname.

Voorzitter Simons heeft aangegeven, dat dit verdrag sinds 2008 het parlement heeft bereikt. De EPA is het eerste in zijn soort. De verwachting is dat de zaak rond de EPA opnieuw beoordeeld wordt. Eerder zijn er gesprekken gevoerd met toppers van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) en daarnaast vragen gesteld hierover. Het parlement zal met de commissie van Handel, Industrie en Toerisme in de DNA en het bedrijfsleven praten over deze kwestie om zo te komen tot een gezamenlijke uitspraak.

<< Terug naar berichten