Verslag zittingsperiode 2015-2020 overhandigd aan voorzitter Bee

Verslag zittingsperiode 2015-2020 overhandigd aan voorzitter Bee

De gewezen voorzitter van De Nationale Assemblée, drs. Jennifer Simons, heeft op vrijdag 19 februari 2021 een exemplaar van het verslag over de zittingsperiode 2015-2020 getiteld De Zevende Assemblée, overhandigd aan parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B.

Dit verslag is gemaakt in opdracht van de vorige leiding van het parlement. Door de COVID-19-pandemie is het wat later uitgekomen dan gepland. Dit verslag is volgens Simons een teken van voortschrijdende openheid en verbeterde administratieve vastlegging.

Het maken van verslagen is nu in de Wet op het Bureau van DNA opgenomen, waardoor verdere verbetering van verslaglegging over de toekomstige zittingsperioden is gegarandeerd. “Dat er na elke zittingsperiode een verslag gemaakt moet worden, is waarvoor ik mij sterk maakte,” zegt gewezen voorzitter Simons.

Parlementsvoorzitter Bee staat achter dit project. “Wanneer zaken worden vastgelegd, is het makkelijker voor je opvolger om het werk voort te zetten. Dit project verdient mijn ondersteuning en ik zal dit zeker voortzetten,” zegt Bee.

In het overzicht van De Zevende Assemblée zijn onder andere goedgekeurde en gepubliceerde wetten 2015-2020, informatie over parlementaire activiteiten zowel nationaal als internationaal en institutionele versterking opgenomen.

De tekst is geschreven door Imro Smith. Verder heeft de afdeling Communicatie en Informatie van DNA ook aan dit verslag meegewerkt.

Voor inzage in De Zevende Assemblée bent u terecht bij de bibliotheek van het parlement of klik op de onderstaande link.

<< Terug naar berichten