Verslag SFB Belastingseminar 2017 overhandigd aan DNA-voorzitter

Verslag SFB Belastingseminar 2017 overhandigd aan DNA-voorzitter

De conclusies en aanbevelingen van het in oktober gehouden seminar van de Surinaamse federatie van Belastingadviseurs (SFB) is op maandag 13 november 2017 overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Geerlings – Simons. Het seminar had als thema: “Fiscale wetgeving als basis voor duurzame ontwikkeling.”

Overhandiging

Voorzitter Simons heeft aangegeven blij te zijn met dit initiatief vanuit de gemeenschap, met name de actoren. Aangezien de wet nog niet bij de DNA is, zal dit verslag helpen bij het ontwikkelen van de Belastingwet. Als de wet bij het parlement is ingediend, zal opnieuw ernaar gekeken worden en zullen opnieuw gesprekken gevoerd worden met de belanghebbenden. Volgens de parlementsvoorzitter zal de Belastingwet niet in het parlement worden aangenomen, zonder iets te doen aan de loonbelasting. Parlementsvoorzitter Simons hoopt daarom, dat Suriname volgend jaar een Belastingwet mag verwelkomen.

Achtergrond

Tijdens de workshop heeft de DNA - voorzitter aangegeven, dat belastingen een wezenlijk onderdeel zijn van de nationale economie. “De overheid kan met belastingen grote invloed uitoefenen op verschillende aspecten van de economie en andere sectoren van de samenleving”, heeft voorzitter Simons de aanwezigen toegesproken. Mevrouw Simons heeft de overheid opgeroepen, creatief beleid los te laten op de belastingen waardoor burgers met meer overtuiging hun bijdrage leveren. Het huidige belastingsysteem heeft het volgens de DNA-voorzitter vooral gemunt op de inkomens en lonen, waarbij de rechtvaardigheid vaak zoek is. Voorzitter Simons heeft de hoop uitgesproken dat de discussies ons zullen brengen naar een belastingsysteem dat een wezenlijke bijdrage levert aan wat wij willen doen aan de ontwikkeling van Suriname. De overhandiging heeft namens het bestuur van de SFB plaatsgevonden.

 

<< Terug naar berichten