Parlementsvoorzitter ontvangt boek over uitsluitingsmechanismen

Parlementsvoorzitter ontvangt boek over uitsluitingsmechanismen

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Geerlings – Simons, heeft op donderdag 14 juni 2018, het boek “Uitsluitingsmechanismen: Blaka tara en afrofobie - Het belang van politieke wil en rechtvaardig bestuur" van de auteur Barryl Biekman in ontvangst genomen.

Het boek handelt over racisme en de gevolgen daarvan en bevat ook historisch materiaal. De parlementsvoorzitter heeft aangegeven het belangrijk te vinden dat vooral Surinaamse schrijvers over pijnlijke zaken uit het verleden schrijven. “We weten dat racisme niet uit de wereld is en het is goed zaken uit het verleden, die vaak nog voortgaan in het heden, te bespreken als onderdeel van het proces om het verleden te confronteren om het zo te verwerken en achter ons te laten. Daarom zouden er meer boeken over de historie van Suriname moeten zijn”, zegt de DNA – voorzitter.

De voorzitter heeft verder opgemerkt dat discriminatie, waaronder racisme in verschillende samenlevingen op verschillende manieren wordt aangepakt. Suriname is een unieke samenleving waarin grote diversiteit en de historische opdracht om met elkaar samen in vrede te leven hebben geleid tot specifiek Surinaamse wijzen van omgaan met vraagstukken, die niet altijd overeenkomen met wat in andere landen als effectief wordt gezien.

<< Terug naar berichten