Onderzoeksverslag over seksuele voorlichting overhandigd aan DNA-voorzitter

Onderzoeksverslag over seksuele voorlichting overhandigd aan DNA-voorzitter

Stichting Communicatie, Cultuur en Ontwikkeling (Cocon) heeft op donderdag 11 mei 2017 een onderzoeksverslag aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, drs. Jennifer Geerlings-Simons. Het verslag heeft als titel “Beleid, wet- en regelgeving voor seksuele voorlichting, educatie en reproductieve rechten in Suriname” en is overhandigd door mevrouw Erna Aviankoi.

In het verslag is vervat het resultaat van een onderzoek gedaan naar wet- en regelgeving van de Surinaamse overheid op het gebied van seksuele voorlichting en educatie. Naast aanbevelingen is gekeken naar internationale standaarden. Voorzitter Simons is blij met het onderzoek, omdat met deze documentatie er inzicht is verkregen in de seksuele voorlichting en educatie.

Diverse organisaties zijn bezig met onderzoeken, maar er kan altijd verbetering hierin komen. Voor mevrouw Simons zijn jongeren, vooral meisjes, een kwetsbare groep en is er meer seksuele voorlichting nodig.

Afgesproken is dat er met vier vaste parlementaire commissies een sessie over dit onderwerp zal worden gehouden. Het gaat om de commissies voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Justitie en Politie, Sport- en Jeugdzaken en die van Volksgezondheid.

<< Terug naar berichten