Korps Suriname Verkeersvrijwilligers overhandigt banner en posters aan DNA

Korps Suriname Verkeersvrijwilligers overhandigt banner en posters aan DNA

Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) heeft op maandag 6 mei 2019  een banner en posters met daarop de tien verkeersgeboden aangeboden aan De Nationale Assemblée (DNA). Dit in verband met de launch van de Internationale road safety week die is gestart en een week duurt. De banner en posters zijn door de griffier van de DNA, mevrouw Ruth de Windt, in ontvangst genomen.  De griffier heeft de zekerheid gegeven dat de banner een goede plek zal krijgen in het gebouw. Verkeersveiligheid staat ook hoog op de agenda van het parlement, stelt de griffier.

Deze week is aangekondigd door de Verenigde Naties, waarbij alle lidlanden gedurende een week activiteiten kunnen ontplooien in verband met verkeersveiligheid. Met de verkeersgeboden worden automobilisten op het hart gedrukt om onder andere voordat zij in een voertuig stappen ervan overtuigd te zijn dat het verzekerd en gekeurd is. Verder moeten zij niet rijden door rood licht, letten op de verkeersborden en wegmarkeringen.

Volgens KSV – voorzitter Helmut Gezius zijn de posters enige jaren terug verstrekt aan honderd automobiliosten.  Echter is het dit jaar in samenwerking met de Pan - Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) gelukt om de informatie op een banner te plaatsen.

<< Terug naar berichten