Historische atlas gepresenteerd aan voorzitter Simons

Historische atlas gepresenteerd aan voorzitter Simons

Op vrijdag 30 november 2018 heeft er op de kamer van de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) drs. Jennifer Simons, een presentatie plaatsgevonden van de nieuwe historische atlas “Onvergetelijk Verleden.” Het boek is gepresenteerd door de heer F.Boedhoe van uitgeverij Hebri BV International.

Dit boek past bij de geschiedenismethode van Suriname en is dus een atlas met een Surinaams perspectief. Het geeft inzicht in historische gebeurtenissen, processen en periodes in de geschiedenis van Suriname en de Amerika’s inclusief het Caribisch gebied. Deze informatie wordt gebracht met behulp van overzichtelijke kaarten, ander beeldmateriaal en tekst.

De voorzitter geeft aan dat dit een goede aanvulling is op de geschiedenismethode, omdat door de visueel aantrekkelijke en duidelijke presentatie van historische gegevens er snel inzicht wordt verkregen in de geschiedkundige informatie van ons land en onze regio. Zij is blij met de kleurrijke druk van deze atlas en zegt uit te kijken naar een methode, waarin ook geschiedenis van de landen van herkomst duidelijk aan de orde komt. Het is niet alleen belangrijk voor de jongeren van wie de voorouders uit die landen afkomstig zijn, maar voor alle Surinamers.

In deze atlas worden de grote leiders en bevrijders van de Amerika’s op een positieve wijze belicht en komt niet alleen de geschiedenis van Suriname, maar ook die van het Caribisch gebied duidelijk aan de orde. De Azteken, het Incarijk, de introductie van suikerriet, slavenhandel, bevrijdingsstrijd en immigratieroutes zijn onder andere op inzichtelijke kaarten opgenomen in de atlas.

Op dit moment wordt voor Suriname de geschiedenismethode aangepast en het is belangrijk deze atlas in het ontwikkelingsproces op te nemen, zodat de methode en de atlas goed op elkaar kunnen worden afgestemd. Er is hierover direct met de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur contact opgenomen.

 

 

<< Terug naar berichten