Handboek over Vedische Dharma overhandigd aan DNA-voorzitter

Handboek over Vedische Dharma overhandigd aan DNA-voorzitter

Het handboek voor moraal, karma, mantra’s, rituelen en bhajans is op maandag 25 juni 2018 overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Geerlings – Simons. Dit handboek is geschreven door professor Chan Choennie en geeft antwoordt op eigentijdse vraagstukken vanuit de Vedische Dharma, gebaseerd op inzichten en wijsheid die hun wortels hebben in het oude India van 2000 vóór Christus tot 500 na Christus. Voorzitter Simons heeft aangegeven blij te zijn met deze overhandiging.

Achtergrond

Het boek bestaat uit twee delen met elk tien hoofdstukken. Het eerste deel gaat over uiteenlopende onderwerpen variërend van de kennis over God, de verschillende wegen om God te bereiken, deugdzaamheid, dienstbaarheid en de Vedische levenswijze. Ook thema’s zoals humaniteit en mensenrechten, bestuur en leiderschap, opvoeding, gezinsleven, zelfbeheersing en duurzaamheid komen aan bod. Tevens worden thema’s zoals tolerantie, non-discriminatie en acceptatie van mensen behorend tot het derde geslacht gebaseerd op de Vedische bronnen behandeld alsook over riten. In het tweede gedeelte wordt een korte inleiding gegeven over het Hindoeïsme en de verspreiding van de hindoes over verschillende gebieden.

Bij de overhandiging was professor Chan Choennie vergezeld van de Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) bestuursleden Amriet Gangarampanday en notaris Amreeta Baidjoe.

<< Terug naar berichten