Parlementaire delegatie naar IPU Parliamentary Hearing in New York

Parlementaire delegatie naar IPU Parliamentary Hearing in New York

De vicevoorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Melvin Bouva MPA LLB, staat aan het hoofd van een parlementaire delegatie die het land vertegenwoordigt op de ‘IPU Parliamentary Hearing’ in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties (VN) in New York. Deze Jaarlijkse parlementaire hoorzitting wordt op 22 en 23 februari 2018 gehouden. Met de vicevoorzitter, die tevens vaste vertegenwoordiger is van de Inter Parlementaire Unie (IPU), reizen de parlementariërs Wendell Asadang BSc (NDP) en drs. William Waidoe (PL) mee. Het thema van de vergadering is: “Towards a global compact for safe, orderly and regular migration: A parliamentary perspective.”

Tijdens de conferentie zullen vertegenwoordigers van lidstaten, burgermaatschappij, academici, private sector, national human rights instellingen en parlementen bij elkaar komen om te discussiëren over migratie als een wereldwijd fenomeen en het uitzetten van een uitgebreid parlementaire perspectief over belangrijke migratie gerelateerde vragen. De verschillende visies van de parlementariërs, die een belangrijke rol hebben in de implementatie van politieke overeenkomsten welke onder toezicht van de UN plaatsvinden, zullen bijdragen aan de inter- gouvermentele onderhandelingen.

Belang deelname

DNA is vertegenwoordigd op deze vergadering voor het versterken van de relatie en samenwerking met IPU-landen. De opgedane kennis en informatie zal gedeeld worden met de overige parlementariërs en andere belanghebbenden zoals organisaties en stichtingen die zich met het migratievraagstuk bezighouden.

<< Terug naar berichten