DNA vertegenwoordigd op verschillende internationale forums

DNA vertegenwoordigd op verschillende internationale forums

De Nationale Assemblée (DNA) zal in de maanden maart en april deelnemen aan verschillende internationale conferenties. In totaal zijn er nu drie dienstreizen gepland. Momenteel is er een delegatie in Gabon en staan er verder deze maand twee conferenties op schema van de Inter Parlementaire Unie (IPU) en de Organisatie van Afrikaanse, Caribische en Pacifische Staten (OACPS) en Europese Unie (Eu).

Lid, drs Asiskumar Gajadien, zal Suriname vertegenwoordigen op de 144ste assemblee van de IPU. Met hem reizen mee de leden, Melvin Bouva MPA LL.B en Soerjani Mingoen-Karijomenawi. De algemene vergadering duurt van 20 tot en 24 maart 2022 en is deze maal in Bali, Indonesië.

Ook de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee Msc. LL.B is samen met lid Josafat Kanapé afgereisd naar Afrika, Gabon voor een kennisuitwisseling bezoek van 14 tot 19 maart 2022. Conservation International Suriname (CIS) heeft het parlement uitgenodigd en draait op voor de reis- en verblijfkosten. Dit is in het kader van de onlangs getekende samenwerkingsovereenkomst tussen DNA en CIS met als doel solide wetgeving en wetsproducten met een holistische benadering voor duurzaam natuurbeheer in Suriname. Gabon staat bekend voor de enorme succes rondom de implementatie van klimaatverantwoorde wetgeving die voor economische groei heeft gezorgd.

Het parlement van Suriname zal ook worden vertegenwoordigd op de zestigste OACPS Parlementaire Vergadering en de 41ste ACP-EU Parlementaire Vergadering in Frankrijk, Strasbourg. De conferentie duurt van 29 maart tot en met 4 april 2022. Vicevoorzitter, drs Dew Sharman, drs. Rabin Parmessar en Mahinderkoemar Jogi zullen participeren aan de bijeenkomst. Op agenda staan onder andere ‘politieke relaties’, de economische-, financiële- en handelsontwikkeling. Het is de procedure dat de leden bij terugkomst verslag doen aan het parlement.

<< Terug naar berichten