DNA vertegenwoordigd op IPU-conferentie over mensenrechten

DNA vertegenwoordigd op IPU-conferentie over mensenrechten

Een delegatie van De Nationale Assemblée (DNA) onder leiding van drs. Oesman Wangsabesari zal van 24 juni tot en met 26 juni 2019 deelnemen aan een vergadering van de Inter Parlementaire Unie (IPU) in Genève, Zwitserland. Het thema van deze vergadering is “the Parliamentary Engagement on Human Rights: Identifying good practices and new opportunities for action.” De leden Chandrikapersad Santokhi en Keshopersad Gangaram Panday maken ook deel uit van de delegatie.

Het seminar is bedoeld om de leden in de gelegenheid te stellen het concept van internationale beginselen te bespreken en waar nodig te herzien ter ondersteuning van het werk van parlementaire mensenrechtencommissies. Er zal ook gekeken worden naar de mogelijkheden hoe parlementen de gecombineerde en gelijktijdige uitvoering van mensenrechtenverplichtingen van duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) in de landen kunnen bevorderen.

Het identificeren en etaleren van interessante voorbeelden van parlementaire betrokkenheid bij mensenrechten en de betrokkenheid van parlementen bij het werk van de mensenrechtenmechanismen van de Verenigde Naties alsmede de universele periodieke beoordeling (UPR) zullen ook ter sprake komen tijdens het seminar.

Naast het versterken van de relatie van de DNA in het samenwerken met IPU-landen,  zal het parlement de opgedane kennis en informatie met betrekking tot alle aspecten van mensenrechten bespreekbaar maken en indien nodig aanpassen of implementeren middels wetgeving ten behoeve van de Surinaamse samenleving.

De IPU is een internationale non-profit organisatie, die zich inzet voor nationale parlementen van over de hele wereld. Deze organisatie heeft tot doel bij te dragen aan wereldwijde vrede en veiligheid en het versterken van de vertegenwoordigende democratie.

<< Terug naar berichten