Voorzitter Simons ontvangt Tweede Kamerleden

Voorzitter Simons ontvangt Tweede Kamerleden

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Geerlings - Simons, heeft op maandag 16 oktober 2017 drie Tweede Kamerleden van de partij DENK ontvangen.  Het gaat om Tunahan Kuzu (fractievoorzitter), Selçuk Öztürk en Farid Azarkhan. Met de delegatie is ook bestuurslid Gladys Albitrouw meegereisd.

De fractievoorzitter heeft aangegeven, dat het bezoek niet in een politiek kader moet worden gezien. Als leden van de partij DENK vinden zij het belangrijk om zelf naar een land te gaan waarover er in de Tweede Kamer veel wordt gesproken. De band tussen Suriname en Nederland noemt hij daarom ook heel bijzonder.

Het ondernemersklimaat in Suriname is tijdens het gesprek ook aan de orde gekomen. Voorzitter Simons heeft de leden aangegeven, dat er constant wordt gewerkt aan verbetering hiervan. Verder is gesproken over de ontwikkelingen in de toerisme-, agrarische- en ICT sector. De delegatieleden hebben aan de DNA-voorzitter gevraagd hoe zij de ontwikkeling van het binnenland ziet. Mevrouw Simons heeft de verbeteringen op diverse punten besproken zoals de bouw van een ongekend aantal schoollokalen in de afgelopen zes jaar, een stijging van bevoegde leerkrachten en stromend water in diverse gebieden van het binnenland. De parlementsvoorzitter heeft verder gesproken over de relatie tussen beide landen op het gebied van zaken doen. Aan de delegatieleden is gevraagd om de PSA-wet te bestuderen en na te gaan welke voordelen deze biedt.

<< Terug naar berichten