Voorzitter Bee maakt kennis met SLM-directeur

Voorzitter Bee maakt kennis met SLM-directeur

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, heeft op donderdag 11 maart 2021 de nieuwe interim CEO van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Paul de Haan, overige directieleden en de president-commissaris, Rajen Pahladsingh, ontvangen voor kennismaking.

De voorzitter heeft de nieuwe CEO voorgehouden, dat er een extra zware druk rust op zijn schouders vanwege de crisis waarin de maatschappij verkeert. Verder heeft de assembleevoorzitter de delegatie voorgehouden, dat als er wetgeving nodig is er snel naar moet worden gekeken zodat die kan worden behandeld en aangenomen in het parlement.

De Haan is ervan overtuigd dat het bedrijf er over enkele jaren beter voorstaat. Er zijn heel wat plannen, die binnenkort worden bekendgemaakt. De interim CEO heeft ook gevraagd dat oliemaatschappijen het bedrijf ondersteunen, door met de SLM te vliegen.

Voorzitter Bee vindt dit een goed voorstel. Een van de afspraken die is gemaakt met de SLM-top is dat er vanuit DNA zeker de ondersteuning zal worden gegeven, om bij dienstreizen gebruik te maken van de diensten van de SLM.

“Wij moeten samen ervoor zorgen dat dit bedrijf wordt gered en eenieder is hiervoor nodig,” zegt voorzitter Bee. Volgens de assembleevoorzitter verdient dit team een kans. Hij heeft direct van de gelegenheid gebruikgemaakt om de vorige directieleden te bedanken.

De assembleevoorzitter heeft de SLM-directie op het hart gedrukt om te werken aan goede communicatie met de vakbond en het personeel, want over drie jaar moet de schuld van US$ 102 miljoen behoorlijk teruggebracht zijn.

“Laten wij van de COVID-situatie gebruikmaken om een nieuwe start te maken. Wij gaan ervoor moeten knokken, inleveren en het vertrouwen van het Surinaamse volk moeten winnen om te kiezen voor de SLM,” zegt voorzitter Bee.

<< Terug naar berichten