Parlementaire delegatie brengt bezoek aan China

Parlementaire delegatie brengt bezoek aan China

De vaste commissie van Buitenlandse Zaken in De Nationale Assemblée (DNA), brengt van 14 tot en met 24 september 2017 een bezoek aan de volksrepubliek China. Het bezoek is in het kader van een uitwisselingsprogramma tussen de parlementaire commissies van Buitenlandse Zaken van beide landen.

De voorzitter van de commissie tevens delegatieleider, drs. André Misiekaba, geeft aan dat dit bezoek van bijzonder belang zal zijn voor Suriname. De relatie tussen de DNA en het congres van China zal hierbij verder uitgediept worden. In verband met dit bezoek heeft de commissie op dinsdag 29 augustus 2017 een onderhoud gehad met minister (BuZa) Yldiz Pollack- Beighle van Buitenlandse Zaken. Er is gesproken over politieke afspraken met China, schenkingen en lopende projecten die gefinancierd worden.

De delegatieleider geeft verder aan, dat tijdens het bezoek aan China gekeken zal worden welke nieuwe mogelijkheden er zijn voor Suriname. Ook zal de kwestie over grote ondernemingen, gevestigd in Suriname, bekeken worden. De samenwerking met dit land brengt strategische kansen voor Suriname. De Surinaamse studenten die voor studie in het land vertoeven, zullen ook worden bezocht.

De delegatie bestaat uit de leden: drs. André Misiekaba (voorzitter), Chandrikapersad Santokhi, Grace Watamaleo, dr. Gregory Rusland, ir. Stephen Tsang, drs. William Waidoe en Remie Tarnadi.

<< Terug naar berichten