Belgische onderwijsminister en Raad Vlaamse Gemeenschapscommissie op bezoek bij DNA

Belgische onderwijsminister en Raad Vlaamse Gemeenschapscommissie op bezoek bij DNA

Een delegatie van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft op maandag 24 april 2017 een kennismakingsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), mw. drs. Jennifer Geerlings-Simons. Tijdens dit bezoek is er onder andere gesproken over taal, onderwijs en religiën in Suriname. De Belgen zijn onder andere geïnteresseerd hoe de samenleving met verschillende talen, culturele- en religieuze achtergronden met elkaar samen leven en vooral op de bijzondere scholen.

In een afzonderlijk bezoek hebben de Belgische minister van onderwijs, dhr. Guy Vanhangel, en zijn staf een kennismakingsbezoek gebracht aan de voorzitter en vicevoorzitter van DNA, dhr. Melvin Bouva MPA LLB.

De bedoeling van de onderwijsdelegatie is de uitwisseling van cultuurovereenkomsten tussen beide landen en samenwerking op het gebied van onderwijsontwikkeling. De minister is van mening dat Suriname veel gemeen heeft met België, vooral het gedeelte dat Nederlands spreekt. Mevrouw Geerlings-Simons hoopt met dit gesprek het contact vast te houden en op onderwijs en parlementair niveau elkaar te ondersteunen.

De Raad heeft na het kennismakingsbezoek een rondleiding gehad in het parlement en het Nola Hatterman Instituut. Vervolgens zijn er presentaties gehouden door Stg Stiwewa, Stg Rumas en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Zowel de raad, de Belgische minister van Onderwijs, de leiding van het parlement en enkele DNA-leden hebben de presentaties gevolgd.

<< Terug naar berichten