• Home
  • Nieuws
  • Algemene Politieke Beschouwingen afgesloten met motie

Algemene Politieke Beschouwingen afgesloten met motie

Algemene Politieke Beschouwingen afgesloten met motie

De Nationale Assemblée heeft de Algemene Politieke Beschouwingen op donderdag 11 november 2021 afgesloten met de indiening van een motie. Er is één motie ingediend door de coalitie en voorgelezen door het lid Cheryl Dijksteel LLM MPH. De motie is aangenomen met 28 stemmen vóór en 10 tegen.

In de motie wordt de regering opgeroepen om onder andere de nodige hervormingen door te voeren binnen het ministerie van Financiën en Planning bij de belastingen, de douane, het begrotingsproces, het beheer van staatsmiddelen, dataverzameling, het Bureau voor de Staatschuld, het CLAD en de rekenkamer.

Parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc LL.B heeft de regering gefeliciteerd met de ondersteuning vanuit het parlement. Hij roept de regering op om de kritische aantekeningen in de motie ook mee te nemen.

President Chandrikapersad Santokhi zegt dat er is geluisterd naar het parlement tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. “We gaan al de zaken meenemen en zetten op agenda van de regering”, aldus het staatshoofd.

Klik hier voor de motie

<< Terug naar berichten