Afvaardiging contactberoepen klopt aan bij DNA

Afvaardiging contactberoepen klopt aan bij DNA

“Ik voel mee met jullie. Het is zwaar.” Woorden van de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, bij het in ontvangst nemen van een petitie op vrijdag 22 januari 2021 van een afvaardiging van de contactberoepen, waaronder de kapperszaken. De groep heeft bij het parlement aangeklopt, omdat ook zij, met inachtneming van de COVID-19-protocollen, aan de slag wil.

Kelvin Paiman, die de petitie heeft voorgelezen, heeft de gevoelens van de groep verwoord. “Wij hebben onze gezinnen te verzorgen, vaste lasten en ook schulden te betalen. Wij doen een verzoek aan u om voor deze getroffen groep een zodanig protocol te ontwikkelen, zodat wij toch nog ons werk kunnen doen en wat kunnen verdienen om zo te kunnen voorzien in het onderhoud van onze gezinnen,” luidt een passage uit de petitie.

Voor de winkels, restaurants, handelszaken en bussen zijn er zodanige protocollen ontwikkeld, maar het besmettingsgevaar is daar groter aangezien grotere groepen simultaan op een locatie aanwezig zijn. Volgens Paiman zijn de kappers, als kenners van hun vak, bereid om ideeën te delen en protocollen te ontwikkelen.

Voorzitter Bee begrijpt dat de groep het bijzonder moeilijk heeft in deze periode van pandemie. Voor personen die aan het einde van iedere maand een vast inkomen hebben, zijn er minder hoofdbrekens dan voor deze groep. De zorgen van de groep zijn nog groter, omdat de vaste lasten normaal doorbetaald moeten worden.

De petitionarissen zijn door het beroep dat zij uitoefenen, afhankelijk van klanten. “Als man bent u verantwoordelijk voor uw gezin om dagelijks brood op tafel te zetten,” zegt de assembleevoorzitter.

Toch ziet voorzitter Bee dat de groep met concrete voorstellen komt, zodat die met de regering besproken kunnen worden. Namens het parlement heeft voorzitter Bee een beroep gedaan op de regering om de COVID-ondersteuning zo spoedig mogelijk uit te betalen.

Klik hier voor de petitie.

<< Terug naar berichten