back menu

Voorzitter Bee opent fotowedstrijd en -expositie

15-06-2024

“We investeren niet genoegzaam in onze mannen. We gaan automatisch ervan uit dat zij het goed moeten doen. Dit gaat helemaal terug naar onze opvoeding. Bij het huilen hoor je: Yu na manengre boi, sa ye krey”. Dit zei de parlementsvoorzitter, Marinus Bee MSc LLB donderdag 13 juni 2024 bij de opening van de fotowedstrijd en –expo ‘Mannen in beeld’.
Stichting Man Mit’ Man (MMM) bestaat 25 jaar. In dit kader wordt onder meer de fotowedstrijd in het Fort Zeelandia georganiseerd samen met de Surinaamse Fotografen Vereniging (SUFOV). Het doel van de fotowedstrijd en –expo is om mannen op een prachtige, creatieve en unieke wijze op de gevoelige plaat vast te leggen.


De parlementsvoorzitter zegt dat het belangrijk is om te gaan investeren in mannen. Er wordt veel aandacht besteedt aan de achtergestelde positie van de vrouw. Dat is uiteraard toe te juichen, echter is een samenleving niet gebaad als mannen in een achtergestelde positie zitten. “Zo kan je geen samenleving opbouwen. Een samenleving is even sterk als de zwakste schakel. We worden allemaal als mens geboren, maar mens moet je nog worden. Als je niet in iets investeert moet je niet veel aan rendement verwachten”, redeneert voorzitter Bee.

Meer nieuws